Halogénové rúry
Halogénové rúry sú multifunkčné zariadenia, ktoré majú viacero funkcií:
- vyprážanie s použitím minimálneho množstva tuku;
- grilovanie (mäso, zelenina, klobásy...);
- pečenie (mäso, pizza, koláče, sušienky...);
- varenie (párky, vajíčka, plody mora);
- dusenie, opekanie, toastovanie, opätovné ohrievanie alebo rozmrazovanie potravín...
Vynikajú tým, že príprava pokrmov je až 3 x rýchlejšia ako pri použití bežnej rúry a úspora energie je až 60%. Cirkulácia horúceho vzduchu zaisťuje rovnomerné prepečenie potravín, pokrmy nevysušujú, naopak udržujú ich vnútri šťavnaté.
Žiaričom vytvorené infračervené lúče spôsobujú rýchle zahriatie potravín, čo im umožňuje zachovať si svoju výživovú hodnotu, vitamíny a predovšetkým prirodzenú arómu. Halogénová rúra je tak dokonalým zariadením na prípravu jedál s nízkym obsahom tuku.